Bangunan PTG,
Bandar Indera Mahkota,25990 Kuantan, Pahang

Hits: 4696
Dimaklumkan bahawa Kerajaan Negeri Pahang telah bersetuju untuk meluluskan Pindaan Fi Kaedah – Kaedah Tanah Pahang (KTP) 1992 yang telah berkuat kuasa mulai 01 Disember 2020.
 
 
Sila klik pautan ini untuk mengetahui lebih lanjut👇🏻

 
 

SISTEM PENGADUAN ADUAN AWAM (SISPAA) MENJADI MEDIUM BAGI PENYALURAN ADUAN DALAM TALIAN UNTUK MENGURUSKAN MAKLUM BALAS SEPERTI ADUAN, PENGHARGAAN, PERTANYAAN SERTA CADANGAN DARIPADA ORANG AWAM BERKENAAN PERKHIDMATAN DISEDIAKAN DI PEJABAT PENGARAH TANAH DAN GALIAN PAHANG. LAYARI https://pahang.spab.gov.my/ UNTUK SEBARANG MAKLUMBALAS.

 
 
PEMBERITAHUAN
 
Perubahan Aliran Trafik Laluan Sehala Secara Kekal Pada Waktu Persekolahan Di Jalan Ke Sek. Keb. Indera Mahkota Utama Dan Jalan S. K Azizah, Indera Mahkota Kuantan.
Masa : 6.30 pagi - 8.00 pagi dan 11.30 pagi - 2.00 Petang.
 
JKR Negeri Pahang
Ir.Azlizu Binti Baharuddin

UNTUK MAKLUMAN SEMAKAN KADAR CUKAI TANAH YANG BAHARU MENGIKUT KATEGORI/SYARAT YANG DIMOHON BOLEH DIBUAT DARI MASA KE MASA MELALUI SISTEM FPX.

PENGGUNAAN APLIKASI MOVEON BAGI MEREKOD PENDAFTARAN PENGUNJUNG DI PEJABAT PENGARAH TANAH DAN GALIAN PAHANG

 

PERMOHONAN MENGUBAH KATEGORI PENGGUNAAN DAN SYARAT NYATA ‘NIL’ ATAU ‘TIADA’

Perhatian kepada semua pemilik tanah yang ingin membuat permohonan mengubah Kategori Penggunaan dan Syarat Nyata 'Nil' atau 'Tiada', tuan/puan boleh mengemukakan permohonan dan dokumen berkaitan kepada Pejabat Daerah dan Tanah yang berkenaan. Permohonan awal sangat digalakkan bagi mengelakkan sebarang kesulitan. Sila rujuk pemakluman rasmi yang disertakan.

 PEMAKLUMAN RASMI - PERMOHONAN MENGUBAH KATEGORI PENGGUNAAN DAN SYARAT NYATA ‘NIL’ ATAU ‘TIADA’